back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Turistički biser Hercegovine: Blagaj zabilježio rekordan broj posjetitelj

Dijeli

Blagaj, mali grad u blizini Mostara, poznat po svojoj kulturnoj i prirodnoj baštini, ove godine bilježi jednu od najuspješnijih turističkih sezona. Zahvaljujući svojoj čuvenoj Tekiji na izvoru rijeke Bune, kao i bogatom pejzažu i ponudama aktivnosti na otvorenom, Blagaj postaje sve popularnija destinacija za turiste iz cijelog svijeta.

Rekordna sezona privukla turiste iz cijelog svijeta

Blizina mostarskog aerodroma i povoljna lokacija, samo 45 km udaljena od Jadranskog mora, omogućava turistima iz mnogih zemalja, uključujući Tursku, Italiju, Srbiju i Poljsku, lak i brz dolazak. “Blagaj je svijet u malom,” kaže Selim Džiho, radnik na naplatnim kućicama, koji svakodnevno susreće posjetitelje iz različitih dijelova svijeta.

Aktivnosti na otvorenom i prirodni ambijent privlače posjetitelje

Posjetitelji uživaju u brojnim aktivnostima na otvorenom, uključujući planinarenje, biciklizam i vožnju čamcem po rijeci Buni. Predivna priroda Blagaja i autentično gostoprimstvo mještana omogućavaju turistima da se opuste i uživaju daleko od užurbanosti gradskog života.

Povećan interes za smještaj i boravak u prirodi

Kako sve više posjetitelja želi ostati duže u Blagaju, potražnja za smještajem raste. Ramiz Bašić, iznajmljivač kuća za odmor, ističe da su kuće s bazenima i privatnim smještajem vrlo popularne, pružajući gostima priliku za opuštanje u mirnom i prirodnom okruženju.

Blagaj svojim gostima nudi jedinstveno iskustvo, spajajući kulturne znamenitosti, prirodne ljepote i miran ambijent, čime privlači sve veći broj posjetitelja i postaje nezaobilazna destinacija u Hercegovini.

Čitaj više

Najnovije objave