back to top
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024

Kompanija PGL Protect iz Lukavca Osvaja Evropsko Tržište

Dijeli

Domaća kompanija PGL PROTECT iz Lukavca ponovno je ostavila sjajan dojam na najvećem evropskom sajmu guma u Kelnu, koji je jučer završio nakon tri dana izvanredne posjećenosti. Uz najveće svjetske proizvođače, čast je bilo vidjeti i kompaniju iz Bosne i Hercegovine kao stalnog izlagača na najvećoj europskoj sceni.

Regionalni lider

PGL PROTECT je regionalni lider u proizvodnji protektiranih kamionskih guma i već nekoliko godina najveći izvoznik protektiranih guma za evropsko tržište s područja Balkana. Njihova protektirana kamionska pogonska guma, koja prelazi preko 250.000 km, osvojila je povjerenje brojnih špediterskih flota iz naše države, ali i Europe, te je bestseler još od 2020. godine. Direktor prodaje PGL PROTECT-a, Adnan Tokić, istaknuo je važnost orijentacije na evropsko tržište.

“Naša odluka da svoj fokus prebacimo na tržište zapadne Europe pokazala se kao pravi put jer potražnja za našim protektiranim gumama svakodnevno raste zbog vrijednosti koje predstavljaju naši proizvodi. To je prije svega ekološki usmjeren proizvod koji pruža iste, a ponekad i bolje performanse nego gume premium klase, ali je značajno niže cijene, što velikim flotama predstavlja značajnu uštedu glavnih troškova,” rekao je Tokić.

Tržišta Austrije, Njemačke, Danske i Luksemburga

Na najvećoj svjetskoj pozornici guma, proizvodi iz Bosne i Hercegovine izazvali su veliko interesovanje kako predstavnika distributera, tako i predstavnika najvećih logističkih kompanija sa područja zapadne Europe. Također, održano je nekoliko panel diskusija o važnosti protektiranja i budućnosti ovog sektora, za koji je istaknuto da je neophodan za održivost gumarske industrije.

“Naše gume već nekoliko godina uspješno izvozimo na tržišta Austrije, Njemačke, Danske i Luksemburga te nas raduje posjećenost iz svih dijelova Europe, ali i svijeta, jer se otvaraju nove velike mogućnosti za unapređenje našeg poslovanja i otvaranje prema novim tržištima,” istakao je Adnan Tokić.

inovacije

PGL PROTECT svakodnevno prati inovacije u oblasti protektiranja te je u fazi izgradnje proizvodnog objekta s najvećim kapacitetom u ovom dijelu Europe. Projektirani kapacitet bit će 40.000 komada protektiranih kamionskih guma, što će predstavljati jednu od najvećih fabrika ovog tipa u Evropi.

Čitaj više

Najnovije objave