back to top
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024

Sarajevo Film Festival i Porsche BH: Zajedno za očuvanje životne sredine

Dijeli

Na novoj lokaciji prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo obilježen je nastavak saradnje između Sarajevo Film Festivala i kompanije Porsche BH. Tim povodom izvršena je primopredaja flote od 14 potpuno električnih vozila Volkswagen grupacije.

Održivi transport za SFF

„Sretni smo što sarađujemo sa liderom na tržištu koji prednjači u oblasti elektromobilnosti. Zahvaljujući Porscheu BH, Festival ispunjava svoje ciljeve karbonske neutralnosti, posebno u lokalnom transportu naših gostiju. Veliki festivali privlače brojne posjetioce, a da bismo to mogli nastaviti, moramo djelovati odgovorno i s minimalnim uticajem na okoliš. Sarajevo Film Festival i Porsche BH dijele zajedničke vrijednosti i opredijeljenost ka zelenim tehnologijama, liderstvu u poslu i radu za dobrobit šire društvene zajednice,” izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Doprinos čistijem zraku

„Radujemo se nastavku uspješne saradnje sa Sarajevo Film Festivalom jer je to prilika da doprinesemo karbonskoj neutralnosti i čišćem zraku u gradu tokom Festivala. Veoma smo sretni što kroz filmsku umjetnost možemo sprovesti našu strategiju razvoja ka ekološki čistoj životnoj sredini, što je i globalna strategija Porsche Holdinga. Stavljamo na raspolaganje 14 najpoželjnijih modela električnih automobila iz Volkswagen grupacije,” rekao je direktor kompanije Porsche BH Senad Olovčić.

Novi prodajno-servisni centar

„Veoma smo ponosni što se primopredaja vozila za Sarajevo Film Festival dešava ovdje, u našem novom prodajno-servisnom centru Porsche Sarajevo u Blažuju. Ova vozila će se koristiti tokom festivala, doprinoseći smanjenju buke i onečišćenja u gradu. Naša opredijeljenost ka održivom poslovanju najbolje se ogleda kroz tehnologije implementirane u ovoj ‘zelenoj’ zgradi, uključujući uštede CO2, energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije, fotonaponske sisteme, upravljanje otpadom, očuvanje vode i reciklažu. Kao predvodnici elektromobilnosti u BiH, ovom saradnjom šaljemo jasan signal: građani Sarajeva zaslužuju zdravije životno okruženje, a mi podržavamo taj cilj našim sofisticiranim proizvodima i uslugama,” rekao je član Uprave Porsche BH Alex Vaszi.

30. Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival ove godine će biti održan od 16. do 23. augusta, a saradnja sa Porsche BH još jednom potvrđuje opredijeljenost oba partnera ka održivosti i zaštiti životne sredine.

Čitaj više

Najnovije objave