back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Lactalis BH podržava djecu iz SOS Dječijih sela kroz edukativne i sportske aktivnosti

Dijeli

U sklopu cjelogodišnjeg projekta kompanije Lactalis BH, usmjerenog na podršku osnaživanju djece i mladih iz SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini, organizirana je Škola u prirodi. Ova inicijativa omogućila je trideset devetero djece i mladih, uzrasta od sedam do 18 godina, iz Sarajeva i Gračanice, da uživaju u raznovrsnim edukativno-zabavnim aktivnostima u Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići (SRCA).

Lactalis BH investira u obrazovanje i sport

Tijekom protekle godine, Lactalis BH je uložio značajna sredstva u aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje obrazovnog i sportskog iskustva djece i mladih koji žive u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici. Jedna od ključnih aktivnosti ovog projekta je upravo Škola u prirodi.

Izjava direktora Lactalisa BH

“Raduje nas što smo kroz ovaj projekt uspjeli obradovati djecu iz SOS Dječijih sela u BiH i pružiti im priliku da uče i druže se. Naša misija u Lactalisu je doprinositi boljoj budućnosti u Bosni i Hercegovini, posebno za djecu i mlade. Cijeli projekt je osmišljen kako bi im omogućio razvojne i edukativne aktivnosti s posebnim naglaskom na sport, poput časova plivanja i košarke, škole u prirodi koju sada realiziramo, kao i plaćene prakse u Lactalisu koja slijedi. Iz našeg poslovnog iskustva znamo koliko je važno ulagati u dodatno obrazovanje, sport i rekreaciju kao ključne elemente u razvoju djece i mladih,” izjavio je Kenan Kečo, direktor Lactalisa BH.

Aktivnosti u prirodi i važnost podrške zajednice

Tijekom cjelodnevnog boravka, za djecu su organizirane edukativne radionice o važnosti mlijeka, kreativne aktivnosti poput crtanja mliječnih proizvoda, igre bez granica, jahanje konja i obilazak SRCA.

“Za djecu i mlade bez roditeljskog staranja izuzetno je važno razvijati socijalizaciju, motoriku, psihosocijalne vještine i timski rad. Pored kvalitetnog obrazovanja, u SOS Dječijim selima u BiH dodatno se trudimo osigurati sportske aktivnosti koje doprinose njihovom odrastanju i sazrijevanju. U tom procesu podrška zajednice, poput one koju nam pruža Lactalis BH, izuzetno je važna. Radujemo se nastavku suradnje i novim aktivnostima u sklopu ovog cjelogodišnjeg projekta,” naglasila je Amra Dulić, koordinatorica stručnog tima za podršku porodicama.

Poklon paketi i podrška budućnosti djece

Na kraju takmičenja u igrama bez granica, Lactalis BH je pripremio poklon pakete za sve učesnike, dodatno uljepšavši ovaj poseban dan za djecu i mlade.

SOS Dječija sela u BiH – briga o djeci i mladima

SOS Dječija sela u BiH brinu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, dok kroz Programe jačanja porodica rade na prevenciji izdvajanja djece iz bioloških porodica. Organizacija također podržava mlade u socijalnoj potrebi kroz edukacije i pripreme za tržište rada. Više informacija o načinu podrške radu organizacije možete pronaći na njihovoj web stranici www.sos-ds.ba.

Čitaj više

Najnovije objave