back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Zlatna kruna za privredni uspon: Konjic bilježi rast u četiri ključne kategorije

Dijeli

Grad Konjic i gradonačelnik Osman Ćatić primili su prestižno priznanje “Zlatna Kruna razvoja privrede” za izuzetan rast u četiri ključne kategorije: rast prihoda, rast dobiti, rast broja zaposlenih, i rast broja kompanija u 2023. godini. Ovo priznanje dodjeljuje bonitetna agencija LRC, koja prati poslovanje kompanija u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Grad Konjic ispunio sve kriterije uspješnosti u okviru projekta “Gradovi, Općine/Opštine, Biznis,” direktorica LRC-a, Jadranka Kuljanin, uručila je “Zlatnu Krunu razvoja privrede” gradu i njegovom gradonačelniku. Ova nagrada predstavlja simbol priznanja za napredak u privrednom razvoju i jačanju ekonomskih temelja grada.

Izvanredni rezultati u razvoju privrede

“S ponosom uručujemo ‘Zlatnu Krunu razvoja privrede’ Gradu Konjicu. Ovo priznanje je rezultat izuzetnog angažmana i uspješnih inicijativa u oblasti privrednog razvoja. Konjic je pokazao izvanredne rezultate u jačanju privredne baze, unapređenju infrastrukture, i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja,” izjavila je Jelena Kuljanin, direktorica LRC-a.
Kontinuirani Napredak i Timski Rad

Gradonačelnik Osman Ćatić zahvalio se LRC-u na praćenju rada i istakao da je ovo priznanje dokaz da mjere koje provode u saradnji sa Udruženjem poslodavaca, samostalnim privrednicima, i Lokalnim ekonomskim vijećem daju očekivane rezultate.

“Ovo priznanje je znak da mjere koje kontinuirano kreiramo daju rezultate. Zahvaljujem svim preduzećima iz Konjica koja ostvaruju izuzetne poslovne rezultate. Trudit ćemo se i u budućnosti biti na usluzi privrednicima i svima koji to žele postati,” kazao je Ćatić, dodajući da očekuje još veći interes investitora, posebno iz poslovne dijaspore, nakon postignutih rezultata.

Pogled u budućnost

Konjic planira nastaviti sa jačanjem svojih privrednih potencijala, posebno u oblastima turizma i tradicionalnih zanata, uz podršku poslovne dijaspore i novih investitora.

Svečanom uručenju “Zlatne Krune razvoja privrede” prisustvovali su rukovodioci svih službi Gradske uprave Konjic i članovi Savjeta gradonačelnika, što dodatno naglašava važnost ovog priznanja za zajednicu.

Čitaj više

Najnovije objave