back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Eurofarm Centar Poliklinika i Medicinski centar Sporticus potpisali ugovor o saradnji na polju sportske medicine

Dijeli

Eurofarm Centar Poliklinika, renomirani pružatelj zdravstvenih usluga, i Medicinski centar Sporticus, jedan od vodećih centara za fizikalnu i sportsku medicinu u Bosni i Hercegovini, sklopili su ugovor o saradnji. Cilj ove saradnje je pružiti vrhunske medicinske usluge sportistima, rekreativcima i svima koji trebaju stručnu pomoć u oblasti rehabilitacije i prevencije povreda.

Ugovor su potpisali direktor Eurofarm Centra Poliklinike, Emir Selesković, i doc. dr. sci. Edin Buljugić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije ispred Sporticus centra.

Eurofarm Centar Poliklinika

Eurofarm Centar Poliklinika je jedan od vodećih privatnih zdravstvenih centara u Bosni i Hercegovini, poznata po širokom spektru specijalizovanih medicinskih usluga. S modernom opremom i timom stručnjaka, Poliklinika nudi pouzdane i prilagođene zdravstvene usluge za cijelu porodicu, čime kontinuirano unapređuje zdravlje i kvalitet života svojih pacijenata.

Medicinski centar Sporticus

Sporticus je specijalizirani centar za fizikalnu i sportsku medicinu te rehabilitaciju, koji se ističe individualiziranim tretmanima za pacijente s bolestima i stanjima koštano-zglobno-mišićnog sistema. Također su poznati po radu na prevenciji razvojnih deformiteta kod djece, liječenju problema kičme i rehabilitaciji nakon operativnih zahvata.

Poboljšan pristup medicinskim uslugama i benefiti za zaposlene

Od sada će svi pacijenti moći dogovoriti termine pozivom na besplatni broj Eurofarm Centra (080 022 226), što omogućava brži pristup stručnjacima u oblasti sportske medicine. Zaposlenici Eurofarm Centra imat će dodatnu pogodnost u vidu besplatnih pregleda za svoju djecu uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

Saradnja donosi programe Medicinskog centra Sporticus u poliklinike Eurofarm Centra, što će biti posebno značajno za manje gradove poput Bugojna, Visokog i Goražda, koji često imaju ograničene resurse u oblasti fizikalne i sportske medicine. Kroz ovu saradnju, lokalne zajednice će dobiti pristup vrhunskim medicinskim tretmanima i rehabilitaciji, čime se značajno poboljšava zdravstvena zaštita u ovim sredinama.

Zajednička posvećenost zdravlju

Ova saradnja između Eurofarm Centra Poliklinike i Medicinskog centra Sporticus omogućava dostupnost visokokvalitetnih medicinskih usluga svima kojima su potrebne. Sporazum naglašava posvećenost obje institucije prema zdravlju i dobrobiti korisnika, osiguravajući poboljšanje zdravstvene njege i kvaliteta života.

Čitaj više

Najnovije objave