back to top
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024

Najvažnije poslovne vijesti za juni iz BiH

Dijeli

Gradski autoput u Sarajevu proglašen javnim interesom

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila je izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu javnim interesom. Ovaj projekt predstavlja značajan korak u poboljšanju saobraćajne infrastrukture u glavnom gradu​ (BiH Business Directory)​.

Firma iz Živinica proizvođač vatrogasnih vozila

Firma “SU-AD” iz Živinica jedini je proizvođač vatrogasnih vozila u Bosni i Hercegovini. Njihovi proizvodi su prepoznati po visokoj kvaliteti i inovativnosti​ (BiH Business Directory)​.

Podrška Španije za ekonomsku reformu u BiH

U okviru projekta podrške Programu ekonomskih reformi, Španija je pružila značajnu pomoć institucijama Bosne i Hercegovine, fokusirajući se na unapređenje ekonomskih politika i praksi​ (vijesti.ba)​.

Intesa Sanpaolo wkvizirala First Bank

Intesa Sanpaolo je finalizirala akviziciju First Bank, čime je dodatno ojačala svoju prisutnost na bankarskom tržištu Bosne i Hercegovine​ (Biznis Info)​.

Domaća firma gradi mega-tvornicu

Jedna od domaćih firmi privukla je pažnju svjetskih divova i započela gradnju mega-tvornice u BiH, koja će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju zemlje​ (Biznis Info)​.

Uskoro otvaranje moderne tvornice

U Bosni i Hercegovini uskoro se otvara jedna od najmodernijih tvornica, s mašinama vrijednim po 700 hiljada eura. Ovaj projekt predstavlja značajan korak naprijed za industrijski sektor u zemlji​ (Biznis Info)​.

Rast javnih prihoda u FBiH

Federacija BiH zabilježila je značajan rast javnih prihoda. Ovo povećanje pokazuje pozitivan trend u ekonomiji regije, omogućujući daljnje investicije i razvoj​ (Biznis Info)​.

Početak gradnje prve privatne bolnice u srednjoj Bosni

Počela je gradnja prve privatne bolnice u srednjoj Bosni. Ovaj projekt će značajno poboljšati zdravstvenu infrastrukturu i usluge u regiji​ (Biznis Info)​.

Modernizacija gradske saobraćajnice u Sarajevu

Nakon 18 godina, glavna gradska saobraćajnica od Skenderije do Vječne vatre u Sarajevu će biti obnovljena. Ova modernizacija će poboljšati saobraćaj i sigurnost za sve učesnike u prometu​ (Klix.ba)​.

Cijena dionica GameStopa pala za 32%

Dionice kompanije GameStop zabilježile su pad od 32%. Ovaj pad predstavlja izazov za investitore i reflektira trenutne volatilnosti na tržištu​ (Biznis Info)​.

Čitaj više

Najnovije objave