back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Pale akcije modne kompanije Hugo Boss zbog pada potražnje

Dijeli

Akcije njemačke modne kompanije Hugo Boss pale su za 10% nakon što je firma smanjila izglede prodaje za 2024. godinu na 4,35 milijardi eura, prvenstveno zbog pada potražnje u Kini.

Revidirani izgledi

Hugo Boss je prethodno očekivao cjelogodišnje prihode od prodaje u iznosu od 4,45 milijardi eura. Kompanija je revidirane izglede pripisala “upornim makroekonomskim i geopolitičkim izazovima” i navela Kinu i Ujedinjeno Kraljevstvo kao tržišta koja su posebno izazovna.

Izjava izvršnog direktora

Izvršni direktor Hugo Bossa, Daniel Grieder, upozorio je da se poslovanje odvija u periodu značajne globalne neizvjesnosti. “Makroekonomski i geopolitički izazovi su značajni, što se odražava na naše poslovne rezultate,” izjavio je Grieder.

Financijski rezultati

Prema preliminarnim podacima, operativni profit Hugo Bossa u drugom kvartalu 2024. pao je za 42% međugodišnje, na 70 milijuna eura, dok su prihodi istovremeno pali za 1% na 1,02 milijarde eura. Unatoč ovim padovima, Grieder očekuje da će se Hugo Boss vratiti rastu profita u drugoj polovini 2024. godine.

Zaključak

Pad potražnje na ključnim tržištima poput Kine i Ujedinjenog Kraljevstva predstavlja značajan izazov za Hugo Boss. Kompanija se suočava s potrebom za prilagođavanjem strategije kako bi prevladala trenutne makroekonomske i geopolitičke izazove. Unatoč trenutnim poteškoćama, postoji nada da će druga polovica godine donijeti stabilizaciju i povratak rastu.

Čitaj više

Najnovije objave