back to top
Subota, 5 Oktobra, 2024

Počinje sajam u Tešnju: Fokus na privredi i emisiji ugljendioksida

Dijeli

Ovogodišnji partner sajma u Tešnju je grad Cazin, čiji će privrednici imati priliku da se predstave na zajedničkom štandu od 500 kvadratnih metara. Gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, bit će gost sajma, dok će načelnik Tešnja, Suad Huskić, kao i uvijek, podržati ovu manifestaciju.

Volonterski trud iza organizacije

Predsjednica Udruženja, koja organizuje ovaj sajam, napominje da su svi angažovani volonteri, osim jedne osobe koja je stalno zaposlena kao sekretar. I pored toga, Udruženje svake godine ulaže velike napore da bi se gosti i izlagači osjećali ugodno tokom sajma.

Privredna saradnja i diskusije

Na sajmu će biti prisutne delegacije iz Crne Gore i Srbije, a njihovi privrednici će također imati zajedničke štandove. Centralna tema ovogodišnjeg sajma bit će emisija ugljendioksida u izvoznim proizvodima iz BiH, a biće organizirana i panel diskusija na tu temu. Privredna komora Federacije BiH i JP Autoceste FBiH organizovat će dodatne panel diskusije vezane za svoje oblasti.

Besplatan prevoz i zabavni program

Organizatori su obezbijedili besplatan autobuski prevoz iz Tešnja za sve građane kako bi posjetili sajam. Također, srednjoškolci iz zeničkih škola imat će na raspolaganju besplatne autobuse za dolazak. U petak navečer, ispred Doma kulture u Tešnju, planiran je i zabavni program, čime se nastoji dodatno obogatiti manifestacija.

Čitaj više

Najnovije objave